SPLOŠNI POGOJI

Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji spletne strani napihljiviutrinek.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno, Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) v povezavi z Zakonom o varstvu potrošnikov pred nepoštenimi poslovnimi praksami, Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu, Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Zakonom o davčnem potrjevanju računov. S spletno stranjo napihljiviutrinek.si (v nadaljevanju tudi »stran«) upravlja Jure Berzelak s.p, Rovte 21, 1373 Rovte, matična številka: 7133898000, davčna številka 60605987, ki je tudi ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju tudi ponudnik ali Napihljivi utrinek). Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne strani napihljiviutrinek.si pravice in obveznosti uporabnika ter urejajo poslovni odnos med ponudnikom in naročnikom storitev. Naročnika zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku potrditve rezervacije napihljivega igrala ali animacije. Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

Dostopnost informacij

Napihljivi utrinek se zavezuje, da bo kupcu še preden ga zavezuje pogodba ali ponudba, zagotovil naslednje informacije: podatke o podjetju napihljiviutrinek.si (ime in sedež podjetja, matična številka), kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon), bistvene lastnosti artiklov (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami) ter rok veljavnosti tega podatka, dostopnost artiklov (vsak artikel, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku), pogoje dostave artiklov (ter način, kraj in rok dostave), cene, ki morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza in druge dajatve, ter rok veljavnosti tega podatka, način plačila in dostave ali izpolnitve, ter rok veljavnosti tega podatka, časovno veljavnost ponudbe, rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop (opis pravice do odstopa v skladu s 43.č ZVPot; v primerih, ko potrošnik v skladu s 43.č členom ZVPot nima pravice do odstopa, je o tem izrecno obveščen), pojasnilo postopka s pritožbo, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Ponudba napihljivega utrinka

Zaradi narave poslovanja prek spleta se ponudba napihljiviutrinek.si ažurira in spreminja pogosto in hitro. Cene storitev in najema napihljivih igral so dostopne pod zavihkom “cenik”, pod posameznimi igrali in pri rezervaciji igral. V kolikor si naročnik želi dodatnih animacij, se vse dogovarjamo preko e-maila ali pa telefonske številke.

Naročilo

Kupoprodajna pogodba med napihljiviutrinek.si in naročnikom storitve je na spletni strani napihljiviutrinek.si sklenjena v trenutku, ko napihljiviutrinek.si naročniku pošlje prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila (z naslovom: potrditev prejema rezervacije). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za napihljiviutrinek.si kot za naročnika. Kot naročnik velja oseba s podatki, ki so navedeni ob oddaji rezervacije. Kasnejše spreminjanje podatkov o naročniku ni mogoče. Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku oziroma ponudnika storitve strežnika Neoserv.si. Funkcija, ki sproži naročilo oziroma postopek obveznosti plačila podjetju Jure Berzelak s.p., se imenuje “Pošlji” in se nahaja na koncu online obrazca. S klikom na ta gumb potrošnik odda naročilo in se obveže k plačilu obveznosti podjetju Jure Berzelak s.p. za izbrane storitve.

Opis poteka naročila

Naročnik storitev v online obrazcu izbira med različnimi napihljivimi igrali. Uporabnik/naročnik mora v polja vnesti datum in čas želene rezervacije, izbrati možnost dostave, napisati lokacijo dostave, v kolikor je izbral dostavo, ime, telefonsko številko, e-poštni naslov in morebitna dodatna sporočila, ki jih ima. S klikom na gumb “Pošlji” naročnik zaključi postopek rezervacije storitve, pri čemer nastane obveznost plačila za artikle s strani naročnika. O prejemu naročila je naročnik obveščen na e-poštni naslov. V kolikor naročnik ni vnesel podatkov v obvezno polje, ga spletna stran o tem obvesti in mu onemogoči nadaljevanje na naslednji korak. Naročnik lahko v vsakem trenutku spremeni svoje podatke s klikom na izbrana polja.

Načini plačila

Napihljiviutrinek.si omogoča naslednje načine plačila: z gotovino ob prevzemu, z nakazilom na račun napihljiviutrinek.si po ponudbi/predračunu.

Izdaja računa

Napihljiviutrinek.si po zaključku naročila storitev kupcu pošlje tudi račun in sicer v PDF formatu na e-naslov kupca. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo. V skladu s prvim odstavkom 12. člena Zakona o davčnem potrjevanju računov mora Jure Berzelak s.p. potrošniku izdati & izročiti račun, pri čemer je potrošnik dolžan ta račun prevzeti in zadržati.

Cene

Cene ne vsebujejo DDV, ker podjetje ni davčni zavezanec. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji. Popusti, promocijske kode ipd. se praviloma ne seštevajo. Darilnih bonov in kod bonusov za popust ni možno menjati za gotovino.

Obisk spletne strani www.napihljiviutrinek.si

Če našo spletno stran uporabljate zgolj informativno, se pravi, če se ne registrirate ali nam kako drugače posredujete svoje osebne podatke, lahko eventualno zbiramo tiste vaše osebne podatke, ki jih vaš brskalnik posreduje našemu strežniku. Za namene analize spletne strani in za namene spletnega marketinga pa v nadaljevanju v opisanem obsegu uporabljamo tudi »trackingtehnologije«.

Piškotki

Na naših spletnih straneh uporabljamo t. i. »piškotke«. Piškotki so majhne tekstualne datoteke, ki se prek vašega spletnega brskalnika trajno shranijo na vašem računalniku. Številne spletne strani in strežniki uporabljajo piškotke. Ob tem piškotki pogosto vsebujejo t. i. »cookie-ID«. Pri takšnem ID-ju gre za prepoznavo piškotka. Sestoji iz niza znakov, s pomočjo katerih se lahko spletna stran in strežnik dodelita določenemu spletnemu brskalniku, v katerem je bil shranjen piškotek. Takšni piškotki omogočajo, da se vaš brskalnik loči od drugih spletnih brskalnikov, ki vsebujejo druge piškotke. Tako je določen spletni brskalnik mogoče prepoznati in identificirati po jasnem cookie-ID-ju.

Varovanje osebnih podatkov

Napihljiviutrinek.si se zavezujejo k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z Uredbo (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 in ZVOP-1.

Pravica do odstopa potrošnika od pogodbe

Naročnik storitve lahko od pogodbe odstopim najkasneje 48 ur pred dogovorjenim terminom. To stori tako, da na e-naslov info@napihljiviutrinek.si pošlje odstop od rezervacije, s predmetom sporočila “Odstop od rezervacije”, pri čemer mora navesti naslednje podatke: ime, telefonska št., e-naslov, termin rezervacije.

Pogoji najema napihljivega igrala

Napihljivi utrinek, Jure Berzelak s.p., Rovte 21, 1373 Rovte, daje v najem napihljivo igralo in zagotavlja, da je oprema ob prevzemu v brezhibnem stanju ter da omogoča skakanje in igro, kot jo določa proizvajalec napihljivih igral. Najemnik ob izposoji ustno ali pisno prejme osnovna navodila za uporabo izposojene opreme in igrala. Na zahtevo najemnika, najemodajalec nudi stalno razpoložljivost za pomoč v času izposojene opreme.

Najemnik je dolžan opremo vrniti v stanju, v katerem jo je prejel. V primeru, da bodo v času izposojene opreme potrebna popravila, se najemnik obvezuje, da bo s tem nemudoma obvestil najemodajalca ter da je ne bo sam popravljal ali menjal delov opreme. Najemnik je dolžan povrniti škodo, nastalo na izposojeni opremi, če je ta posledica malomarnega ali nevestnega ravnanja z opremo iz strani najemnika ali tretje osebe. Najemnik opreme se obvezuje, da bo lastniku vrnil opremo v stanju, kot jo je dobil v najem. Najemnik se strinja, da bo lastniku poravnal vse stroške, nastale pri poškodbi ali izgubi najete opreme ali posameznih delov po veljavnem ceniku. V primeru, da najemnik ne vrne celotne opreme v dogovorjenem roku, ima najemodajalec pravico to razumeti, kot da je najemnik igralo in opremo kupil ter da jo bo plačal po veljavnem ceniku.

NAPIHLJIVI UTRINEK, Jure Berzelak s.p., ne prevzema odgovornosti za poškodbe, nastale pri igri otrok ali drugih. Najemnik je obveščen o pravilni uporabi igrala v izogib poškodbam otrok.

Podatki o podjetju

Naziv podjetja: Jure Berzelak s.p. Naslov: Rovte 21, 1373 Rovte Številka računa: SI56-0202-5356-8393-618 (NLB) E-pošta: info@napihljiviutrinek.si Telefonska številka: 040-219-619 Spletno mesto: www.napihljiviutrinek.si

Scroll to Top